Шарени бисквити с какао и ванилия

Дата: 19.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за ваниловото тесто:
310 г брашно
110 г пудра захар
225 г краве масло
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
1 щипка сол
за какаовото тесто:
255 г брашно
110 г пудра захар
225 г краве масло
50 г какао
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
1 щипка сол
светла кафява захар за овалване
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шарени бисквити с какао и ванилия
За ваниловото тесто се смесват брашното, ваниловата захар, пудрата захар и солта в блендер. Разбърква се. Добавя се маслото и се разбива. Прибира се в хладилник за 15 минути.

 


2
Шарени бисквити с какао и ванилия  2
За какаовото тесто се слагат в блендер какаото, брашното, двата вида захар и солта. Разбърква се. Добавя се маслото и пак се разбърква. И то се слага в хладилник за 15 минути.

 


3
Шарени бисквити с какао и ванилия  3
Двете теста, ваниловото и какаовото, се разрязват натри.

 


4
Шарени бисквити с какао и ванилия  4
По една част от двете теста се разточва върху хартия за печене. Слагат се една върху друга и пак се разточва леко.

 


5
Шарени бисквити с какао и ванилия  5
Разрязва се надве, едната половина се поставя върху другата, и пак се разточва. Отново се разрязва на две, едната половина се поставя върху другата, леко се разточва.

 


6
Шарени бисквити с какао и ванилия  6
Навива се на руло с помощта на хартията за печене. По същият начин се оформят и останалите части от двете теста.

 


7
Шарени бисквити с какао и ванилия  7
Рулата се овалват в захар и се прибират в хладилник за 2 часа.

 


8
Шарени бисквити с какао и ванилия  8
Нарязват се на шайби с дебелина 1 см и се поставят в тави върху силиконови килими.

 


9
Шарени бисквити с какао и ванилия  9
Пекат се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 12 минути. Бисквитите се оставят да се охладят и се поднасят.


 




Съвет: От тези продукти излизат 60 бисквити, предвидени са по 3 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (33)
33.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
супер са
32.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
http://recepti.gotvach.bg/r-12174-%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B0_%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0
31.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2015
Не са сложни, а стават много ефектни и вкусни.
30.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2015
Любимите ми бисквити!
29.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2015
Да, Емилия.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


441 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта