Шех ел мехши

Дата: 16.06.2007
Източник: Бон Апети
Шех ел мехши
 
Необходими продукти:
1 кг патладжани
100 г фиде
350 г ориз
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
1 глава лук
2 домата
400 мл доматен сос
400-500 г телешко месо
50 г маргарин
 

Начин на приготвяне:
1
Шех ел мехшиПатладжаните се обелват на ивици. Слагат се в дълбок тиган с обилно количество сгорещено олио.
2
Шех ел мехши 2Патладжаните се пържат равномерно от всички страни, като периодично се обръщат. Изваждат се върху салфетка, за да се отдели излишната мазнина.
3
Шех ел мехши 3Телешкото месо се слага в кухненски робот и се смила. Оризът се накисва във вода за около 10 минути.
4
Шех ел мехши 4Лукът се нарязва наситно и се запържва в малко олио. Добавя се смляното месо и се пържи, като се разбърква.
5
Шех ел мехши 5Когато месото промени цвета си, се посолява и се поръсва с черен пипер.
6
Шех ел мехши 6Патладжаните се разтварят, като леко се разрязват от едната страна. Пълнят се със запърженото месо и се подреждат в йенска тава.
7
Шех ел мехши 7Доматите се обелват, нарязват се на малки кубчета и се сипват в тавата. Налива се доматеният сос и ястието се пече около 45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
8
Шех ел мехши 8Маргаринът се загрява в тенджера, сипва се фидето и се запържва, като се разбърква.
9
Шех ел мехши 9Добавя се отцеденият от водата ориз, разбърква се и се залива с 1 л топла вода.
10
Шех ел мехши 10Оризът се посолява на вкус и къкри на тих огън под капак, докато поеме водата. Сервира се като гарнитура към пълнените патладжани.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


338 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта