Шекерпаре

Дата: 28.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
250 г краве масло (на стайна температура)
100 г захар
80 г грис от твърда пшеница (семолина)
500 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
1 бурбонска ванилова захар
50 г шамфъстък
кората от 1 лимон
за сиропа:
500 г захар
500 мл вода
сокът от 1 лимон
2 стръка мащерка
 

Начин на приготвяне:
1
ШекерпареМаслото се разбива със захарта.
2
Шекерпаре 2Добавят се яйцата и ваниловата захар, и отново се разбива до получаването на кремообразна смес. Накрая се слага настърганата лимонова кора и се разбърква.
3
Шекерпаре 3Брашното се смесва с гриса и бакпулвера. Прибавя се маслената смес и отново се разбърква – до хомогенизиране.
4
Шекерпаре 4От тестото се оформят 40 топки и се подреждат в тави с незалепващо покритие. Върху всяка топка се слага по един шамфъстък. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, докато станат златистокафяви – около 20–25 минути.
5
Шекерпаре 5Сиропът се приготвя като захарта, лимоновият сок, мащерката и водата се сипват в касерола и сместа се оставя на котлона да кипне. Когато се получи хубав гъст сироп, съдът се дърпа от огъня и се оставя да се охлади.
6
Шекерпаре 6Изпечените „сладки“ се заливат с охладения сироп и се оставят да се напоят за една нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
Много са вкусни, вчера ги направих и много ги харесахме!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2015
ВСИЧКИ МНОГО ГИ ХАРЕСАХА
4.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
страхотни са,направо се топят,и аромата на лимон уникални
3.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
рецептата ми хареса, ще я пробвам през почивните дни!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
чудесно е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


483 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта