Шилешка чорба с патладжани

Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шилешки джолан
костите от 1 шилешко бутче
30 г масло
2 патладжана
2 картофа
1 стрък праз
10 стръка магданоз
10 зърна черен пипер
3-4 зърна бахар
2 кубчета телешки бульон
1 парче канелена кора
2 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Шилешка чорба с патладжани
Джоланът се запържва в предварително загрятото масло за няколко минути от всички страни. След това се поставя в дълбока тенджера заедно с костите и нарязания надребно праз.
2
Шилешка чорба с патладжани 2
Мазнината от пърженето се разтваря в 1/2 л вряла вода и се излива в тенджерата. Наливат се още 2 л вряла вода и се посолява.
3
Шилешка чорба с патладжани 3
Бахарът и черният пипер се поставят в марля, която се завързва и се слага в тенджерата. Месото се сварява, след което костите и джоланът се изваждат. Месото се отстранява от кокала и се нарязва надребно.
4
Шилешка чорба с патладжани 4
Патладжаните се поставят в тава и се изпичат във фурната. След това се обелват и се нарязват на малки парчета.
5
Шилешка чорба с патладжани 5
В чорбата се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи, канелата и стритите телешки бульони. Вари се до готовност. След това канелената кора се изважда, слагат се патладжаните и наситненият магданоз.
6
Шилешка чорба с патладжани 6
Готовата супа се пюрира. Сервира се, като във всяка порция се поставят парченца месо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: