Шилешко с нахут и карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2003
Шилешко с нахут и карфиол
 
Необходими продукти:
300 г шилешко месо
200 г нахут
200-300 г карфиол
1 домат
1 глава кромид лук
3-4 с. л. олио
2-3 скилидки чесън
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. джинджифил
1-2 яйца
2-3 с. л. прясно мляко
1 стрък зелен лук
5-6 стръка магданоз
олио за фритюрно пържене



Начин на приготвяне:
1
Шилешко с нахут и карфиол
Измитият и почистен нахут се накисва от вечерта във вода и се сварява в тенджера под налягане с 1 л вода за около 1/2 час. От месото се маха ципата и се нарязва на малки кубчета. Запържва се в сгорещеното олио 2-3 минути, добавят се нарязаните лук и чесън, подправките. Пържи се до златисто.
2
Шилешко с нахут и карфиол 2
Накрая се слага нарязаният на едри кубчета домат, разбърква се и се задушава 10 минути под капак. От бульона на сварения нахут се запазва 1 черпак. Нахутът се изцежда, прибавя се към запържените месо и зеленчуци, разбърква се и се залива със запазения бульон. Отново се разбърква и след като кипне, се оттегля от котлона.
3
Шилешко с нахут и карфиол 3
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в кипнала подсолена вода за около 4-5 минути. Изважда се, охлажда се в студена вода и се изцежда.
4
Шилешко с нахут и карфиол 4
Панировката се приготвя, като продуктите за нея (без олиото) се разбиват в купа.
5
Шилешко с нахут и карфиол 5
Добре отцедените розички карфиол се потапят в панировката и се пържат до златисто в повече олио.
6
Шилешко с нахут и карфиол 6
При сервиране в чинията се подреждат розички карфиол и се заливат с яхнията от шилешко месо с нахут.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: