Шкембе по испански

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе
1 скилидка чесън
1 зелена чушка
1 глава лук
1 морков
1 шепа сушени домати
2 кубчета пилешки бульон
1 дафинов лист
1 ч. ч. нахут
1 к. ч. доматен сок
4-5 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган



Начин на приготвяне:
1
Шкембе по испански
Шкембето се поставя в тенджера под налягане, залива се с вода, посолява се и се сварява. След това се нарязва на ивици.
2
Шкембе по испански 2
Нахутът се сварява. Сушените домати се заливат с вряла вода и след като набъбнат, се нарязват на ивици, а течността се запазва.
3
Шкембе по испански 3
Лукът, морковът и чушките се нарязват наедро и се запържват до зачервяване в нагорещения зехтин. След това се поръсва червеният пипер и се налива течността, останала от сушените домати.
4
Шкембе по испански 4
Добавят се нарязаният наедро чесън и свареният нахут с половината от водата, в която се е варил. Стриват се кубчетата бульон, слагат се сушените домати, шкембето и дафиновият лист.
5
Шкембе по испански 5
Ястието се оставя да къкри около 20 минути на тих огън, след което се подправя с риган и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2014
До сега съм правила само шкембе чорба и исках да опитам нещо различно с телешко шкембе.Стана много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: