Шкембе по милански

Дата: 29.08.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе
300 г боб от консерва
100 г пушен бекон
1 морков
1 глава лук
1 стрък селъри
1 с. л. доматен концентрат
600 г домати на кубчета от консерва
40 г краве масло
2 стръка салвия
зехтин „Екстра върджин” за поръсване
100 г настъргано сирене „Пармезан” за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Шкембе по милански
Шкембето се сварява. Лукът, селърито и морковът се нарязват на много ситно. Беконът се нарязва на ивички и се запържва в сгорещеното масло. Към него се прибавят наситнените зеленчуци и листенцата салвия.

 


2
Шкембе по милански 2
Слага се доматеното пюре и се запържва закратко. Шкембето се нарязва на ивички и се слага в тенджерата при останалите продукти. Запържва се добре.

 


3
Шкембе по милански 3
Слагат се доматите, отцеденият боб, подправя се със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън (ако е нужно се долива вода или бульон) за около 40 минути.

 


4
Шкембе по милански 4
Готовото шкембе се поднася поръсено с пармезан и полято със зехтин. Декорира се с листа салвия.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


374 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта