Шницел по виенски

Дата: 23.05.2015
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Шницел по виенскиШницел по виенскиШницел по виенскиШницел по виенскиШницел по виенски
 
Необходими продукти:
1330 г телешко месо (или свинско месо)
15 г сол
1,5 г черен пипер
50 г брашно
5 яйца
125 г галета
136 г кашкавал
250 г слънчогледово масло
50 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Шницел по виенскиМесото се нарязва напречно на мускулните влакна, на порционни парчета, които леко се начукват и се оформят като шницели.
2
Шницел по виенски 2Шницелите, след като се посолят и се поръсят със смления черен пипер, се панират последователно в брашното, леко разбитите яйца и в смес от галета и настъргания кашкавал и се изпържват в загрятата мазнина.
3
Шницел по виенски 3Върху изпържените шницели се поставя по едно топче от кравето масло. Гарнират се с макарони по милански (вижте рецептата ми за Спагети по милански).

Съвет:
Аз гарнирах моите шницели с пържени картофи. Топчето с масло може да смесите със ситно нарязан магданоз и да го закрепите върху шницела с клечка за зъби. Направете шницелите непосредствено преди да се сервират. Сервирайте ги топли.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2016
Бърза идея за вечеря :)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Идейка за вечеря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


302 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта