Шоколадов чийзкейк с кафе

Дата: 17.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г шоколадови бисквити
60 г краве масло
50 г печени лешници
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне“
200 г крем сирене
3 яйца
3 с. л. царевично нишесте
1 ч. ч. захар
2 ч. л. инстантно кафе
30 мл ликьор „Кафе”
150 г черен шоколад
1 ванилия
кората от 1 лимон
за украса:
100 г бял шоколад

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов чийзкейк с кафе
Бисквитите се начупват, не много наситно, маслото се разтопява, а лешниците се нарязват.

 


2
Шоколадов чийзкейк с кафе 2
Всичко се смесва и се слага във форма за торта с диаметър 26 см с махащо се дъно, постлано с пергаментова хартия. Притиска се хубаво. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути, след това се изважда и се охлажда.

 

 


3
Шоколадов чийзкейк с кафе 3
Крем сиренето и маскарпонето се разбиват със захарта с миксер, като не трябва да се прекалява, защото става течно – кремът трябва да е въздушен. Прибавят се яйцата, разбива се внимателно, отново с миксер.

 

 


4
Шоколадов чийзкейк с кафе 4
Кремът се ароматизира с настъргана лимоновата кора и ванилията. Сместа се разделя на две равни части. Едната се смесва с разтопения на водна баня шоколад.

 


5
Шоколадов чийзкейк с кафе 5
Към другата се прибавя инстантно кафе, разтворено в 2 с. л. гореща вода и кафе ликьорът. И двете смеси се уплътняват с по 1,5 с. л. царевично нишесте.

 


6
Шоколадов чийзкейк с кафе 6
Върху готовия блат се слага сместа с кафе, отгоре се разпределя тази с шоколад.

 


7
Шоколадов чийзкейк с кафе 7
Формата се поставя в тава, налива се вода и се пече на водна баня в загрята на 170 градуса фурна, за около 1 час. След това се охлажда и се слага в хладилник поне за 2–3 часа.

 

 


8
Шоколадов чийзкейк с кафе 8
После внимателно с нож се отделя от стените на формата и се изважда.

 


9
Шоколадов чийзкейк с кафе 9
Декорира се с големи люспи бял шоколад, които се оформят с нож, а дтуга част се нарязва на едри парчета. Така хем леко хрупа при отхапване, хем усещате топящ се шоколад от люспите.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Изглежда невероятно. Непременно тези дни ще пробвам рецептата.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
аз сложих пшеничено нишесте и няколко капки есенция ром, получи са страхотно на вкус. За украса освен белият шоколад добавих и замразени горски плодове.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Здравейте! С какво мога да заменя царевичното нишесте и ликьора? Поздрави
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта