Шоколадов флан в два цвята

Дата: 12.05.2010
Източник: Бон Апети
Шоколадов флан в два цвята
 
Необходими продукти:
30 г брашно
15 г захар
1 яйце
30 мл сладкарска сметана
30 мл прясно мляко
20 г шокопрах (или прах за топъл шоколад)
1 яйце
60 мл прясно мляко
20 мл шоколадов топинг
20 г захар
10 мл „Бейлис“
30 мл сладкарска сметана
30 г краве масло
20 мл портокалов сок
35 г захар
40 г филирани бадеми
шоколадов топинг за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов флан в два цвятаПродуктите за двете бази се смесват, разбъркват се и се поставят във форма, покрита с фолио пластик. Пекат се на водна баня около 2 часа на температура 95–98 градуса. (При печенето двете бази се отделят, те са с различен цвят и консистенция.)
2
Шоколадов флан в два цвята 2От разбитата сметана и бейлисът се приготвя крем. Брашното, бадемите, захарта, портокаловият сок и маслото за бисквитата се смесват. Полученото тесто се разточва върху хартия за печене и се пече около 9 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
 

3
Шоколадов флан в два цвята 3Захарта за сферата се карамелизира и шоколадовият топинг се сферифицира в нея.
4
Шоколадов флан в два цвята 4Сметановият крем се разпределя в подходяща чиния, отстрани се капва шоколадов топинг, отгоре се подрежда нарязаният на правоъгълници флан. Гарнира се с бисквитата и карамелената сфера.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


333 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта