Шоколадов хлебен пудинг

Дата: 13.06.2003
Източник: Бон Апети
Шоколадов хлебен пудинг
 
Необходими продукти:
1/2 стар хляб (тип "Добруджа")
масло за намазване на тавата
2 с. л. коняк
1 пакетче ванилия
2-3 щипки индийско орехче
1/2 ч. л. канела
50 г краве масло
500 мл сметана
4 яйца
1 ч. ч. кафява захар
100 г шоколад
сметана за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов хлебен пудингКората внимателно се изрязва и хлябът се нарязва на малки кубчета.
2
Шоколадов хлебен пудинг 2В купичка се слагат натрошеният шоколад и маслото, налива се част от сметаната и се нагрява на водна баня, докато шоколадът се разтопи.
3
Шоколадов хлебен пудинг 3Яйцата и кафявата захар се разбиват с миксер, добавят се останалата сметана, ванилията, канелата, индийското орехче и конякът и отново се разбърква. Шоколадовата и яйчената смес се смесват, прибавят се кубчетата хляб и се разбърква, докато хлябът поеме течността.
4
Шоколадов хлебен пудинг 4Получената смес се прехвърля в намаслена кексова форма и се пече на водна баня около 50 минути при температура на фурната 180 градуса. Пудингът може да се предложи горещ, но е за предпочитане да бъде охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта