Шоколадов хляб

Подходящ както за закуска, така и към следобедното кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
320 г брашно (+ за поръсване)
150 г течен шоколад
200 мл топла вода
1/3 кубче мая
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 яйце



Начин на приготвяне:
1
Шоколадов хляб
Маята се разтваря в малко топла вода, заедно със захарта и щипка брашно, и се оставя да шупне.
2
Шоколадов хляб 2
Брашното се смесва със солта. Наливат се водата и шупналата мая и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.
3
Шоколадов хляб 3
Тестото се разточва натънко върху набрашнен плот, намазва се с течния шоколад, предварително леко загрят в микровълнова фурна и се навива на руло.
4
Шоколадов хляб 4
Рулото се разрязва надве, по дължина.

5
Шоколадов хляб 5
Сплита се на плитка.
6
Шоколадов хляб 6
Хлябът се оставя да втаса, намазва се с разбитото с малко вода яйце, по желание се поръсва със захар и се пече 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
Ето и моя,стана супер.
5.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2015
За първи път правя какъвто и да е хляб и съм страшно горда от резултата! Поздравления за рецептата (:
4.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2015
Благодаря ви много!
3.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2015
Зори, ще помислим по въпроса за полския десерт и ако открием подходяща рецепта, ще я покажем през някои от зимните месеци. До момента не сме приготвяли точно такъв вид канелен хляб (сплетен на плитка и завит на венец), но веднага можем да ти предложим алтернативи - в сайта ни има подобни рецепти: напр. Канелени охлюви, Дърпан сладък хляб с канела или Шведски канелени рула.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2015
Бихте ли могли да покажете рецепта за подобен хляб, само че с канела, виждала съм оформен по същия начин на плитка, само че като венец, става много красив! Мисля, че е полски десерт, но има много разновидности.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: