Шоколадов кейк с червено цвекло

Дата: 26.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г червено цвекло
250 г натурален шоколад (70% какао)
3 яйца
250 г кафява захар „Мусковадо”
100 г брашно
100 мл прясно мляко
50 г печени бадеми
30 г краве масло
30 г какао
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
за гарниране:
300 г заквасена сметана
150 г малинов конфитюр
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с червено цвекло
Шоколадът се нарязва и след това се разтопява на водна баня.

 


2
Шоколадов кейк с червено цвекло 2
Яйцата и захарта се разбиват до пухкава маса.

 

 


3
Шоколадов кейк с червено цвекло 3
Цвеклото се настъргва на едро ренде.

 


4
Шоколадов кейк с червено цвекло 4
В купата при разбитите яйца се прибавят разтопеното масло и разтопеният шоколад, настърганото цвеклото, нарязаните наедро бадеми, какаото и се разбърква с шпатула.

 


5
Шоколадов кейк с червено цвекло 5
В купа се смесват брашното, содата и бакпулвера и се прибавят към сместа. Налива се млякото. Накрая се слага ванилията, бърка се с шпатула.

 


6
Шоколадов кейк с червено цвекло 6
Сместа се изсипва в кръгла форма (26 см ) с махащо се дъно, покрита с пергаментова хартия. Кейкът се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути. Охлажда се.

 


7
Шоколадов кейк с червено цвекло 7
Сметаната се смесва с конфитюра от малини.

 


8
Шоколадов кейк с червено цвекло 8
Готовият кейк се изважда от формата и се нарязва на парчета.

 


9
Шоколадов кейк с червено цвекло 9
Поднася се с малиновата сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2015
:)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Стана прелестно. Благодаря Ви за рецептата.
4.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
страхотен нестандартен десерт
3.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2014
Интересен сладкиш. Спазих всички пропорции, но стана доста гъсто тесто и трябваше да разредя малко. Според мен спокойно може да сложи и 300гр цвекло за да подсили вкуса. Определено ще го направя и друг път с малки подобрения :)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Вече е един от любимите сладкиши на мен и на моето семейство.Много,ама много е вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта