Шоколадов кейк с кестени и марсала

Дата: 17.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кестени
200 г пудра захар
150 г черен шоколад (70% какао)
90 г краве масло
50 мл животинска сметана
50 мл вино „Марсала“
1/4 ч. л. канела
сол на вкус
за глазурата:
100 г черен шоколад (70% какао)
20 г краве масло
80 мл животинска сметана
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с кестени и марсалаКестените се сваряват много добре и се обелват.
2
Шоколадов кейк с кестени и марсала 2Запичат се в сух тиган.
3
Шоколадов кейк с кестени и марсала 3Сметаната и маслото се загряват и се наливат към натрошения шоколад.
4
Шоколадов кейк с кестени и марсала 4Бърка се, докато сместа се хомогенизира.
5
Шоколадов кейк с кестени и марсала 5Кестените, шоколадовата смес, захарта, канелата, марсалата и солта се смилат добре в блендер.
6
Шоколадов кейк с кестени и марсала 6Сместа се сипва в регулираща се форма за торта с диаметър 20 см. Заравнява се. Оставя се за 4 часа в хладилник, за да стегне.
7
Шоколадов кейк с кестени и марсала 7Сметаната и маслото за глазурата се загряват, наливат се върху накълцания шоколад и се оставят за 2–3 минути. Разбърква се.
8
Шоколадов кейк с кестени и марсала 8Сладкишът се изважда от формата, залива се с охладената глазура и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта