Шоколадов кейк с лешници

Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г лешници
200 г шоколад
200 г масло
200 г захар
100 г натурално нишесте
4 яйца
1 с. л. захар за лешниците
2-3 с. л. какао за поръсване
1-2 ч. л. смляно кафе


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с лешници
В омекналото масло на части се изсипва захарта (200 г) и се разбива, така че да стане пухкав крем (около 5-8 минути). След това един по един се добавят жълтъците, като разбиването продължава, докато кремът ги поеме.
2
Шоколадов кейк с лешници 2
Лешниците се смилат с 1 с. л. захар и се смесват с пресятото нишесте. Белтъците на яйцата се отделят и се разбиват на сняг. Кафето се разтваря в малко гореща вода и се оставя да се охлади.
3
Шоколадов кейк с лешници 3
Шоколадът се разтопява. В него през цедка се налива охладеното кафе и се разбърква добре, докато шоколадът го поеме.
4
Шоколадов кейк с лешници 4
В масления крем се сипва част от нишестето, бърка се, прибавя се част от белтъците, разбърква се и по същия начин се добавят останалите нишесте и белтъци. Накрая се прибавя шоколадът и се разбърква добре. Сместа се прехвърля в намазнена и набрашнена форма за печене.
5
Шоколадов кейк с лешници 5
Кейкът се пече около 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднася се поръсен с какао.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2014
интересна рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: