Шоколадов кейк с паяжина

Много вкусен и лесен за приготвяне кейк, по който можете да рисувате с фин и елегантен крем
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
4 яйца (размер L)
2 1/4 ч. ч. захар
220 г краве масло
1 1/4 ч. ч. какао
1 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. кафе (сухо, мляно)
1 ванилия

за паяжината:
100 г крем сирене
2 с. л. захар
1 с. л. брашно
1 жълтък (от яйце размер L)


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с паяжина

Маслото се разтопява на средна температура заедно със захарта (не трябва да кипи).


 


2
Шоколадов кейк с паяжина 2

Яйцата се разбиват с миксер и към тях се добавят брашното, какаото, солта, бакпулверът, ванилията и кафето. Разбива се до хомогенизиране.


 


3
Шоколадов кейк с паяжина 3

При какаовата смес се изсипват маслото и захарта. Разбива се с миксер докато се хомогенизира.


 


4
Шоколадов кейк с паяжина 4

Сместа се изсипва във форма за кейк с махащо се дъно (26 см), покрито с хартия за печене.


 


5
Шоколадов кейк с паяжина 5

Брашното, жълтъкът, захарта и крем сиренето за паяжината се смесват и се разбъркват добре. Кремът се прехвърля в пош.


 


6
Шоколадов кейк с паяжина 6

Върху какаовата смес се оформят 4 кръга с поша и с клечка за зъби се рисува паяжина. Десертът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.


 


Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2020
Получи се вкусен кекс.
16.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2015
Много вкусно :)
15.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
1
14.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2014
Много вкусен, лесен и оригинален сладкиш.
13.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2013
Много вкусен се получи! Мога да го опрелича като евтиния вариант на брауни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: