Шоколадов кейк с течен център

Дата: 25.08.2014
Източник: Бон Апети
Шоколадов кейк с течен център
 
Необходими продукти:
200 г натурален шоколад
200 г краве масло
3 яйца
50 г брашно
50 г пудра захар
1 ванилия
масло за намазване
брашно за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с течен център
Шоколадът се разтопява на водна баня и съдът се дръпва от огъня. 


2
Шоколадов кейк с течен център 2
Към него се прибавя маслото. Бърка се, докато се поеме.


3
Шоколадов кейк с течен център 3
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.


4
Шоколадов кейк с течен център 4
Жълтъците се прибавят към шоколадовата смес. Разбърква се добре.


5
Шоколадов кейк с течен център 5
Прибавя се пресятото брашно, леко разбитите белтъци и пудрата захар, също пресята. Накрая ароматизирате с ванилия. 


6
Шоколадов кейк с течен център 6
Сместа се разпределя в 6 алуминиеви формички, предварително намаслени и набрашнени. Пече се 8–9 минути на 200 градуса.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2015
Бързо, лесно и вкусно! :)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Великолепен сладкиш за следобедното кафе.
6.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2014
Направих го както е по рецептата и стана фантастичен! Аз го изпеках на първата позиция на фурната от долу нагоре на 200 градуса за 6 минути с вентилатор! Ако узължите времето за печене ще стане плътен в средата!
5.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2013
Много съм доволна (:
4.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2013
Изключително вкусни и лесни за приготвяне!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта