Шоколадов мус с манго и какаова бисквита

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2009
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита
 
Необходими продукти:
2 яйца
4 с. л. захар
4 с. л. брашно
1 с. л. какао
масло за намазване
250 мл готварска сметана
100 г бял шоколад
2 белтъка
4 с. л. захар
2 с. л. желатин
1 капсула ванилова есенция (2 пакетчета ванилия на прах)
1/2 капсула лимонова есенция
1 манго
2 с. л. захар
1 ч. л. желатин
сокът от 1/2 лимон



Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита
Белтъците на яйцата за блата се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг.
2
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита 2
Добавят се постепенно 4 с. л. захар, 4 с. л. пресято брашно и отделените жълтъци. Разбърква се, като се поръсва с какао.
3
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита 3
Полученото тесто се разстила в намаслена тава и се изпича в загрята на 160 градуса фурна за 15 минути.
4
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита 4
Мангото се разрязва на две части и сърцевината се нарязва на ромбчета.
5
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита 5
Кубчетата манго се пюрират в блендер заедно със захарта и сока от лимон. Полученото пюре се смесва с разтворения в студена вода желатин и се разпределя във формички за лед.
6
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита 6
Изпеченият блат се поставя върху кърпа. Белият шоколад се разтопява.
7
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита 7
Желатинът за муса се разтваря на водна баня, като постоянно се бърка.
8
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита 8
Сметаната и белтъците се разбиват в отделни съдове, след което се смесват и се овкусяват с 4 с. л. захар, 1/2 капсула лимонова есенция и ванилия. Добавят се разтопеният шоколад и постепенно се сипва желатинът.
9
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита 9
На дъното на силиконови формички се слага малко от муса и се покрива с желе от манго.
10
Шоколадов мус с манго и какаова бисквита 10
Отгоре се поставя парче блат и се намазва до запълване на формата с мус. Десертът се поставя в хладилник да стегне (1 денонощие).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: