Шоколадов мус със зехтин и сол

Дата: 13.02.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г черен шоколад
100 г захар
4 яйца
80 мл зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. тъмен ром
цвят от сол за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус със зехтин и солЖълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с половината от захарта, докато побелеят.
2
Шоколадов мус със зехтин и сол 2Добавя се ромът.
3
Шоколадов мус със зехтин и сол 3Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар.
4
Шоколадов мус със зехтин и сол 4Шоколадът се разтопява на водна баня. Дърпа се от огъня и при постоянно бъркане се налива зехтинът.
5
Шоколадов мус със зехтин и сол 5Към шоколадовата смес се сипват първо жълтъците, като внимателно се разбърква със силиконова шпатула.
6
Шоколадов мус със зехтин и сол 6След това се слагат и белтъците, и отново се разбърква внимателно.
7
Шоколадов мус със зехтин и сол 7Готовият мус се разпределя в подходящи чаши. Оставя се да се охлади поне 2 часа и се поднася, поръсен с цвят от сол.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2015
На мен много не ми стана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта