Шоколадов мус

Дата: 24.01.2012
Източник: Бон Апети
Шоколадов мус
януари
21
 
Необходими продукти:
200 г шоколад
4 яйца
160 г захар
400 мл животинска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус
Шоколадът се разтопява на водна баня.


2
Шоколадов мус 2
Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. Половината захар се разбива с жълтъците, а другата – с белтъците.


3
Шоколадов мус 3
Сметаната се разбива на пухкава пяна.


4
Шоколадов мус 4
Шоколадът се добавя в купата при жълтъците. Разбърква се и се слагат белтъците и накрая сметаната.


5
Шоколадов мус 5
Мусът се разпределя в чаши и се охлажда преди поднасяне.


 




Съвети: По желание може да сервирате с настърган бял шоколад – за контраст. За свежест можете да сложите и нарязани плодове.


Подобни рецепти:
Коментари (25)
25.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2016
Да, Пламена, разбира се, че можеш да бъркаш и на ръка, но трябва да се запасиш с повечко търпение, особено за сметаната.
24.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2016
Здравейте,яйцата и сметаната могат ли да се бъркат на ръка?
23.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Невероятен
22.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Малко е светъл муса защото не ползвах черен шоколад !
21.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2016
Много вкусен мус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта