Шоколадов мус

Дата: 20.01.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
100 г гранела (печени, едро смлени лешници)
4 бр. вафлени кошнички
20 мл ром
100 мл течна сметана
200 мл прясно мляко
20 г захар
70 г масло
220 г натурален шоколад
60 г натурален шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мусМлякото се сварява. Прибавят се нарязаният на малки парчета шоколад и маслото, разбърква се.
2
Шоколадов мус 2Белтъците се разбиват на пяна, изсипва се захарта и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват и когато стане пухкав крем, внимателно се налива шоколадовото прясно мляко, след това - ромът. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква.
3
Шоколадов мус 3Когато стане хомогенна смес, се добавят белтъците, като се бъркат леко с тел. Сместа се слага в хладилник.
4
Шоколадов мус 4Шоколадът за украсата се разтопява на водна баня. Вафлените кошнички се намазват отвътре с разтопения шоколад и краищата им се поръсват с гранела. Пълнят се с муса и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта