Шоколадов пай с ядки

Дата: 10.06.2010
Източник: Бон Апети
Шоколадов пай с ядки
 
Необходими продукти:
150 г краве масло
150 г шоколадов кувертюр (шоколад)
1 с. л. краве масло
2 яйца
50 г лешници
50 г орехи
цели орехи и лешници за поръсване
2 с. л. кафява захар
300 г брашно
50 мл сладкарска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов пай с ядкиВ купа се смесват брашното с омекналото масло и захарта. Стрива се на трохи и се меси, докато се получи тесто, което се оставя около 20 минути в хладилник да се стегне.
2
Шоколадов пай с ядки 2Кремът се приготвя, като шоколадовият кувертюр се разтапя на водна баня, добавят се яйцата, маслото, счуканите ядки и накрая сметаната. Bърка се енергично, докато не се сгъсти, след това се дръпва от огъня.
3
Шоколадов пай с ядки 3Фурната се загрява на 220 градуса. В плитка тавичка или във форма за пай с помощта на точилка се разстила тестото, като с лъжица или пръсти се оформя по края на съда. Пече се до златисто, вади се и се оставя да изстине.
4
Шоколадов пай с ядки 4Изпеченото тесто се залива с шоколадовата смес и се ръси с цели ядки. Връща се във фурната и се пече още 5–7 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта