Шоколадов пай с ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2010
Шоколадов пай с ядки
 
Необходими продукти:
300 г брашно
2 с. л. кафява захар
цели орехи и лешници за поръсване
50 г орехи
50 г лешници
2 яйца
1 с. л. краве масло
150 г шоколадов кувертюр (шоколад)
50 мл сладкарска сметана
150 г краве масло



Начин на приготвяне:
1
Шоколадов пай с ядки
В купа се смесват брашното с омекналото масло и захарта. Стрива се на трохи и се меси, докато се получи тесто, което се оставя около 20 минути в хладилник да се стегне.
2
Шоколадов пай с ядки 2
Кремът се приготвя, като шоколадовият кувертюр се разтапя на водна баня, добавят се яйцата, маслото, счуканите ядки и накрая сметаната. Bърка се енергично, докато не се сгъсти, след това се дръпва от огъня.
3
Шоколадов пай с ядки 3
Фурната се загрява на 220 градуса. В плитка тавичка или във форма за пай с помощта на точилка се разстила тестото, като с лъжица или пръсти се оформя по края на съда. Пече се до златисто, вади се и се оставя да изстине.
4
Шоколадов пай с ядки 4
Изпеченото тесто се залива с шоколадовата смес и се ръси с цели ядки. Връща се във фурната и се пече още 5–7 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: