Шоколадов пудинг с белтъчна шапка

Дата: 19.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
100 г течен шоколад
100 г грис от твърда пшеница (семолина)
25 г какао
25 г захар
за шапката:
2 белтъка
80 г захар
20 г лешници
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов пудинг с белтъчна шапкаМлякото се кипва и се сипват какаото и захарта. Щом се разтворят, се слагат шоколадът и семолината.
2
Шоколадов пудинг с белтъчна шапка 2Готви се на слаб огън, при постоянно бъркане, докато сместа се сгъсти.
3
Шоколадов пудинг с белтъчна шапка 3Прехвърля се в керамична тава и се пече 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и температурата се намалява на 160 градуса.
4
Шоколадов пудинг с белтъчна шапка 4Белтъците и захарта се разбиват на сняг и сместа се намазва равномерно върху пудинга.
5
Шоколадов пудинг с белтъчна шапка 5Отгоре се поръсват накълцаните лешници и сладкишът се връща във фурната за още 15 минути.
6
Шоколадов пудинг с белтъчна шапка 6Поднася се добре охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Бързо и лесно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта