Шоколадов пудинг

Дата: 09.08.2016
Източник: Валентина
ТИТЛА: Чирак
Шоколадов пудинг
 
Необходими продукти:
4 пакетчета шоколадов пудинг (по 50 г всяко)
2 л прясно мляко
2 шоколада
100-150 мл вода (студена)
5 с. л. кристална захар
пудра захар (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
Слагате прясното мляко да заври заедно със захарта и бъркате, докато захарта се разтвори.
2
През това време настъргвате, нарязвате или натрошавате шоколада (най-добре е, да е настърган).
3
Изсипвате пакетчетата пудинг в студената вода и разбърквате, като внимавате да не се получат бучки.
4
Добавяте настъргания наситно шоколад и бавно сипвате сместа в свареното мляко, като бъркате енергично, за да не се получат бучки.
5
Връщате обратно съда на котлона и го оставяте за около минута на слаб огън, като продължавате да бъркате.
6
Пудингът се разпределя в подходящи купички, докато е още топъл и се поръсва с малко пудра захар.
7
След като изстине, се слага в хладилник, за да стегне, но може да се консумира и веднага.




Съвет:
Не поръсвайте пудинга с пудра захар, преди да е изстинал, защото захарта ще се разтопи.

За да не се получат бучки в сместа изсипвайте пакетчетата едно по едно и бъркайте енергично.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта