Шоколадов терин с малинов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2010
Шоколадов терин с малинов сос
 
Необходими продукти:
600 мл сладкарска сметана (2 пакетчета на прах)
200 г бял шоколад
200 г кафяв шоколад
300 г малини
4–5 с. л. пудра захар
4–5 листа мента (маточина, джоджен)


Начин на приготвяне:
1
Сметаната се разпределя поравно в две купи и се разбива с миксер на сняг.
 

2
Двата вида шоколад се разтопяват поотделно на слаб огън, за да не загарят, и се сипват по 1–2 с. л. сметана. Всеки от тях се излива в разбитата сметана – белият в едната купа, а кафявият – в другата купа, и се разбъркват добре.
3
Продълговата форма за кекс се покрива с фолио или намаслена готварска хартия. В нея се разпределя шоколадът, като се редува бял, кафяв, бял и отново кафяв. Покрива се с втори лист фолио и се поставя във фризер да престои поне 5–6 часа, за да стегне.
4
Малините се претриват през цедка, след което отделеният гъст сос се поръсва със захарта и се разбърква.
5
При сервиране в чиния се сипва от малиновия сос. Замразеният терин се изважда от формата, като се обръща, и с тънък нож, който е предварително потопен в гореща вода, се режат филии с дебелина около 1 см. В гарнираната с малиновия сос чиния се слагат резените терин и се украсяват с листа мента, маточина или джоджен.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: