Шоколадов вълшебен кейк

Дата: 12.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
170 г пудра захар (+за поръсване)
120 г краве масло със стайна температура (+за намазване)
120 г брашно
40 г какао
4 яйца
2 с. л. инстантно кафе
1 ванилия
1 нар за украса
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов вълшебен кейкПрясното мляко се загрява леко, не бива да е прекалено горещо.
2
Шоколадов вълшебен кейк 2Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с маслото, половината захар и ванилията.
3
Шоколадов вълшебен кейк 3Сипват се брашното и какаото, наливат се прясното мляко и разтвореното в 20 мл гореща вода кафе, и се разбива.
4
Шоколадов вълшебен кейк 4Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Добавят се към какаовата смес на няколко пъти, като се разбърква внимателно.
5
Шоколадов вълшебен кейк 5Квадратна тава (с размер 24 см) се маже с масло и сместа се излива в нея. Пече се в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 30–40 минути.
6
Шоколадов вълшебен кейк 6Кейкът се изважда от фурната и се охлажда поне 4 часа. Нарязва се и се поднася, поръсен с пудра захар и по желание – със зрънца нар.
Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2016
това е моят опит...
17.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2016
Липсва ми кексовата част. Приятен е на вкус, но това не е моят сладкиш.
16.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Много вкусен
15.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Ето го и резултата от моя опит:)
14.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Много лесна и бърза рецепта. Става вкусен,не много сладък сладкиш.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта