Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе

Дата: 27.02.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 жълтъка
10-12 бр. сурови бадемови ядки
4 ч. л. захар
100 мл прясно мляко
1 ч. л. какао
1 ч. л. нес кафе
1 белтък
100 мл вода
200 г захар
10 г желатин
100 г бял шоколад
100 г черен шоколад
125 г захар
250 мл прясно мляко
250 мл сладкарска сметана
1/2 к. ч. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафеВодата за крокана се загрява със захарта до температура 121 градуса. (За да се определи температурата, с решетъчна лъжица се загребва от сиропа и когато се духне през нея, трябва да се образуват балончета.)
2
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе 2Белтъкът се разбива леко с нес кафе и какао и сместа се добавя в захарния сироп. Първите 15 секунди не се бърка, след това се бърка 30 секунди, като се загрява. Сипва се върху хартия за печене, оставя се да изстине, след което се смила.
3
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе 3Смленият крокан се поръсва на фин пласт върху намазнена с олио лентичка от хартия за печене (4 на 7 см) и се пече 6-10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това лентичката се поставя в чаша, така че да приеме вълнообразна форма. Когато изстине, кроканът се отделя от хартията.
4
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе 4Жълтъците за муса се разбиват със захарта и в тях се налива леко загрятото прясно мляко.
5
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе 5Сместа се загрява до 80 градуса. Температурата се определя, като с дървена лъжица се взима малко мляко и щом се духне в нея, трябва да се оформи розичка; или ако върху лъжицата се прокара линия с пръст, млякото трябва да остане разделено.
6
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе 6Готовата топла млечна смес се разделя в две купи. В едната се начупва белият шоколад, а в другата – черният. Бърка се, за да се разтопят шоколадите.
7
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе 7Желатинът се изсипва в 40 мл студена вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня и се разпределя по равно в двете купи с шоколад. Отгоре се сипва и разбитата сметана и се разбърква.
8
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе 8В подходящи форми, които предварително са намазнени с олио, първо се налива белият мус, оставя се леко да стегне в хладилник, след което се слага кафявият мус и също се оставя да стегне.
9
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе 9Захарта за бадемите се сипва в тенджера и се карамелизира, докато започнат да се образуват конци. Бадемите се набождат на клечки за зъби и се овалват в карамела, така че от всеки да се проточи карамелен "конец".
10
Шоколадова фантазия с крокан от нес кафе 10Прясното мляко за соса се налива в тенджера, сипва се захарта, загрява се и се бърка, докато се сгъсти. Подходяща чиния се декорира със соса, карамелизираните бадеми и крокана, мусът се обръща върху основата на крокана и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта