Шоколадова маркиза

Дата: 11.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
90 г брашно
50 г печени лешници
1/4 ч. л. бакпулвер
4 яйца
1 пакетче бурбонска ванилова захар
100 г захар
1 щипка сол
за плънката:
300 г шоколад (70%)
300 мл животинска сметана
100 г пудра захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
300 г краве масло (на стайна температура)
50 г какао
4 жълтъка
за соса:
250 мл животинска сметана
2 с. л. захар
1 ч. л. инстантно кафе
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова маркизаЛешниците се нарязват наситно и се смесват с брашното и бакпулвера.
2
Шоколадова маркиза 2Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват до побеляване с половината захар и ваниловата захар.
3
Шоколадова маркиза 3Белтъците се разбиват с щипка сол. Добавя се останалата захар и отново се разбива.
4
Шоколадова маркиза 4Белтъците се добавят на няколко пъти към жълтъците.
5
Шоколадова маркиза 5Разбърква се и постепенно се сипва сухата смес.
6
Шоколадова маркиза 6Тестото се прехвърля в пош.
7
Шоколадова маркиза 7Върху хартия за печене се очертват дъното и дългите страни на форма терин.
8
Шоколадова маркиза 8Сместа се шприцова върху обратната страна на очертаната хартия.
9
Шоколадова маркиза 9Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Шоколадова маркиза 10Блатовете се слагат в терин, облечен с фолио за свежо съхранение.
11
Шоколадова маркиза 11Плънката се приготвя като шоколадът се натрошава, разтопява се в микровълнова фурна и се оставя, да се охлади.
12
Шоколадова маркиза 12Две трети от пудрата захар се разбива с маслото и бурбонската ванилова захар.
13
Шоколадова маркиза 13Добавя се какаото и отново се разбива.
14
Шоколадова маркиза 14Жълтъците се готвят на водна баня и също се добавят към сместа.
15
Шоколадова маркиза 15Накрая се сипва шоколадът и се разбива.
16
Шоколадова маркиза 16Сметаната се разбива с останалата захар (не трябва да става на сняг), добавя се към шоколада и се разбърква внимателно.
17
Шоколадова маркиза 17Шоколадовата смес се сипва във формата терин и се оставя в хладилник най-добре за 1 нощ.

18
Шоколадова маркиза 18Сметаната за соса се кипва със захарта и кафето, след което се охлажда.
19
Шоколадова маркиза 19Десертът се изважда от формата и се нарязва с горещ нож.
20
Шоколадова маркиза 20Сервира се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2016
Великолепен сладкиш, особено за любителите на шоколада. Варно, има малко повече играчка, но резултата си струва!
3.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2015
Много интересен десерт!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2015
Вкуснноо
1.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2015
Много е вкусна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта