Шоколадова торта

Дата: 17.01.2016
Източник: Iveto Kostadinova
ТИТЛА: Чирак
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
за блата:
6 яйца
100 г захар
100 г краве масло
100 г течен шоколад
100 г галета
60 г брашно
100 г бакпулвер
за крема:
500 мл течна сметана
125 мл прясно мляко
150 г бял шоколад
500 г натурален шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата за блата се разбиват със захарта. Добавя се маслото, което трябва да е меко, но не разтопено. Галетата се смесва с брашното и бакпулвера и се добавя към сместа, заедно с течния шоколад. Сместа се разбърква внимателно, до хомогенизиране и се изсипва във форма за печене. Пече се 10-15 минути в предварително загрята на 200-220 градуса фурна. След това температурата се намалява на 180 градуса и блатът се пече още 20 минути.
2
Сметаната и млякото за крема се смесват в подходящ съд и сместа се слага на котлона да заври, след което се сипва към двата вида натрошен шоколад и се бърка, до хомогенизиране.

3
Блатът се разрязва на 3 равни части и върху всяка се разпределя по 1/4 от крема.

4
Отгоре тортата се намазва с крем и се оставя в хладилник за около 10 часа, за да стегне добре.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


308 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта