Шоколадова торта с крем от тиква

Дата: 11.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
600 г тиква „Кестенка“
180 г краве масло на стайна температура (+ за намазване)
120 г кокосова захар
4 яйца
150 г кисело мляко
1/2 ч. л. сода
200 г брашно (+ за поръсване)
50 г какао
1 ч. л. канела
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
за крема:
700 г тиква „Кестенка“
500 г заквасена сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
100 г кокосова захар
50 г кокосови стърготини
за глазурата:
70 г черен шоколад
30 г краве масло

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова торта с крем от тикваТиквата за блата и крема се обелва, почиства се и се реже на парчета. Слага се в отделни тави и се пече в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), докато омекне – около 30 минути.
2
Шоколадова торта с крем от тиква 2Тиквата за блата се намачква добре с преса за картофи.
3
Шоколадова торта с крем от тиква 3Маслото и захарта се разбиват с миксер. Към тях при постоянно разбиване, едно по едно, се прибавят яйцата.

4
Шоколадова торта с крем от тиква 4Сипва се киселото мляко, в което е разтворена содата.
5
Шоколадова торта с крем от тиква 5Прибавят се и предварително смесените сухи съставки – брашно, какао, канела, бакпулвер и сол. Разбърква се. Слага се пюрето от тиква и отново се разбърква.
6
Шоколадова торта с крем от тиква 6Тестото се разпределя в две намазани с масло и поръсени с брашно форми за торта (с диаметър 26 см) с подвижно дъно.
7
Шоколадова торта с крем от тиква 7Блатовете се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – 25 минути. Оставят се да се охладят и се заравняват.
8
Шоколадова торта с крем от тиква 8Изпечената тиква за крема се пасира.
9
Шоколадова торта с крем от тиква 9Сметаната се смесва със захарта, ваниловата захар и тиквеното пюре, и се разбърква. Прибавят се и кокосовите стърготини.
10
Шоколадова торта с крем от тиква 10Тортата се подрежда във форма, като се редуват блат, крем, блат, крем.
11
Шоколадова торта с крем от тиква 11Заглажда се и се оставя в хладилник за 4 часа, за да стегне.
12
Шоколадова торта с крем от тиква 12Шоколадът за глазурата се разтопява в микровълнова фурна или на водна баня, след това се оставя да се охлади. Смесва се с маслото и се бърка, докато стане с консистенция на гъст мед.
13
Шоколадова торта с крем от тиква 13Тортата се украсява с глазурата и се оставя да се охлади.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2016
въобще не стана като на рецептата, Блатовете ми с=останаха сурови хем ги пекох два пъти по-дълго време
9.
Мария Петрова

28.12.2015
Моята се получи от първия път! Много вкусна и много изкушаваща. Колкото повече престоява в хладилника, толкова по-вкусна става. Самия блат е много шоколадов и бих пробвала и с друг крем да заместя тиквения.
8.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2015
Да, Меглена.
7.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2015
Биска Стайко, можеш да замениш кокосовата захар с обикновена захар или с кафява захар.
6.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Ана, количеството на киселото мляко е 150 г.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


302 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта