Шоколадова торта с ягоди

Източник: митко
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.02.2012
Шоколадова торта с ягоди
 
Необходими продукти:
за блата :
200 г масло
150 г кафява захар
1 пакетче ванилия
4 яйца
300 г обикновено брашно
50 г натурално какао
1,5 к. л. бакпулвер
25 мл мляко

за пълнежа:
3 с. л. желе от френско грозде
500 г ягоди
300 мл течна сметана
1 пакетчек фиксатор за сметана
1 к. л. ванилия
1 с. л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1

Маслото , захарта и пудрата захар се разбиват на пяна , добавяме солта и яйцата. Поръсвате брашното, какаото и бакпулвера върху сместа и заедно с млякото ги разбиваме. Изсипваме сместа в предварително намазнена форма и я слагаме в студена фурна на най - ниското ниво на скарата . Печем на 180 градуса за около 1 час .

 


2

Изстиналият блат разрязваме надве, долната му част намазваме с желе от френско грозде. Имиваме и почистваме от дръжките ягодите, 1/4 отделяте за украса, останалите намачкваме на едри парчета .

 


3

Разбиваме течната сметана, прибавяйки фиксатора, ванилията и захарта, до получаване на твърда пяна . Прибавяме намачканите ягоди. Долната част на блата намазваме с 1/2 от ягодовата пяна, слагаме отгоре блата, а остатъка от пяната намазваме отгоре , заглаждаме и я слагаме в хладилника да престои от 2 до 4 часа.

 


4

Нарязваме останалите ягоди и украсяваме с парчетата тортата . И е готова за сервиране .

 


 


Идеи:

Ягодите намачкваме

в купичка с вилица , без да се прекаляваме с намачкването , защото пускат вода и ще оводнят течната сметана .




Брашното , какаото и бакпулвера

смесваме най - напред в отделна купа . Тестото става по - пухкаво, ако пресеем брашняната смес през сито върху разбитите яйца и маслото и внимателно ги разбъркаме .


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: