Шоколадова торта с ягоди

Дата: 14.01.2014
Източник: Ralitsa Slavcheva
ТИТЛА: Чирак
Шоколадова торта с ягоди
 
Необходими продукти:
за блатовете:
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1/4 ч. ч. нискомаслено какао
1 ч. л сол
1 ч. л. оцет
1/3 ч. ч олио
1 ванилия
1 ч. ч. еспресо
1 ч. л. сода бикарбонат
за крема:
200 г черен шоколад
175 г крема сирене
125 г меко масло
200 г пудра захар
50 г нискомаслено какао
200 г захвасена сметана
600 г ягоди за гарниране
2 ч. л. желатин
 

Начин на приготвяне:
1
Да започнем с блатовете - брашното се смесва със содата, солта, захарта, какаото и ванилията. След това се добавят олиото, оцетът и еспресото. Сместа се изсипва в тавичка на дъното на която има хартия за печене. Пече се между 30-40 минути на 175 градуса. След като се извади от фурната се изчаква да изстине и се разрязва на две равни части. Процедурата се повтаря за направата на трети блат, който се поставя най-отдолу.
2
Кремът се приготвя като първоначално се смесват кремата сирене и маслото. След това се добавят заквасената сметана, какаото и пудрата захар. Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова печка и се добавя към сместа. Бърка се до получаването на хомогенна смес.
3
И следва сглобяването на тортата. На дъното и по стените на голяма купа с произволна форма се слага фолио за свежо съхранение и се нареждат тънки резени ягоди плътно един до друг, след което се заливат с желатин. Отгоре се слага първият блат, след което се намазва с 1/2 от крема, а отгоре се нареждат резени ягоди.
4
След това се слага и вторият блат и другата половина от крема и ягоди. Същевременно по стените на купата се редят резени ягоди и се заливат с желатин. Накрая се слага и последният, най-дебел, блат и се покрива с фолио за свежо съхранение. Тортата се прибира в хладилник за 24 часа, след което се изважда и внимателно се отлепя от стените. Обръща се върху форма за торта и се маха фолиото. Лично аз съм изпробвала рецептата и с много плодове, а резултатът е превъзходен. Консумира се умерено с огромна доза удоволствие и усмивки.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2014
Здравейте! Дадените продукти са за трите блата ? Означава ли това ,че предварително разделяме сместа на 2 , а защо не и на 3 части ? В първия абзац не става ясно ! Благодаря !
3.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2014
Кафето може да се замени и само с чаша воса или малко какао, захар и вода :)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2014
Здравейте, Тортата изглежда чудесно. Моля, посъветвайте ме с какво мога да заменя кафето, тъй като искам да я приготвя за дете. Благодаря предварително!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2014
Ееееееееее защо няма клипче! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта