Шоколадова торта

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
150 г краве масло
1/2 ч. л. ванилова есенция (2 пакетчета)
1–2 щипки сол
1 с. л. брашно
1 ч. ч. захар
3 яйца
150 мл прясно мляко
1/2 ч. л. ванилова есенция (2 пакетчета)
1 1/2 ч. л. сода за хляб
1 1/2 ч. ч. кисело мляко
4 яйца
1 ч. ч. маргарин (150 г)
1 1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. л. сол
60 г какао
200 г шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова тортаБрашното и какаото се пресяват, слагат се в дълбок съд, добавя се солта и се разбъркват.
2
Шоколадова торта 2В купа се сипват омекналият маргарин и захарта, разбиват се с миксер на ниска скорост около 2–3 минути и се прибавят едно по едно яйцата, като след всяко разбиването трае около 2 минути.
3
Шоколадова торта 3Малко по малко към маргарина и захарта се добавят брашнено-какаовата смес и смесеното със содата кисело мляко, като се редуват. Разбива се на ниска степен около 5 минути и се ароматизира с ваниловата есенция.
4
Шоколадова торта 4Сместа се разпределя поравно в две намаслени и покрити с хартия за печене форми по 23 см. Пече се 20–30 минути при температура 160–170 градуса.
5
Шоколадова торта 5Прясното мляко за крема се кипва. От яйцата се отделят жълтъците, към тях се добавят захарта, брашното и солта и се разбиват до получаването на крем. Горещото мляко се излива на тънка струя и се бърка до хомогенизиране. След това се изсипва в чист съд и се вари 1–2 минути, като през цялото време се бърка с тел.
6
Шоколадова торта 6Оставя се да изстине и се овкусява с ваниловата есенция. Постепенно се добавя маслото и се бърка, докато кремът стане пухкав.
7
Шоколадова торта 7Шоколадът се натрошава на по-малки, равни парченца и се разтопява. Изсипва се в крема и се бърка, докато се получи еднородна смес.
8
Шоколадова торта 8Блатовете се разполовяват и върху всеки се нанася тънък слой от крема. По желание се декорира, оставя се да престои няколко часа и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Така е, за което се извиняваме. След известно време това ще бъде коригирано.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
От така написаните продукти не става ясно кои са за крема и кои за блата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта