Шоколадови бонбони на клечка

Симпатично лакомство
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г двуцветен течен шоколад „Финети“
(+ 200 г за намазване)
50 г краве масло
3 яйца
50 г черен шоколад (85%)
80 г печени лешници (+ 150 г за овалване)
30 г захар
1 щипка сол
20 броя дървени шишчета

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови бонбони на клечка
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват със солта и захарта, докато станат на сняг.
2
Шоколадови бонбони на клечка 2
Жълтъците се разбиват с течния шоколад и маслото.
3
Шоколадови бонбони на клечка 3
Лешниците се смилат.
4
Шоколадови бонбони на клечка 4
Черният шоколад се наситнява с нож.
5
Шоколадови бонбони на клечка 5
Белтъците се смесват с шоколадовата смес.
6
Шоколадови бонбони на клечка 6
Сипват се лешниците и накълцаният шоколад, и се разбърква.
7
Шоколадови бонбони на клечка 7
Сместа се прехвърля в квадратна форма, застлана с пергаментова хартия. Пече се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилато), след което се охлажда.
8
Шоколадови бонбони на клечка 8
От блата, с помощта на лъжичка за топчета или ринг се изрязват кръгчета.
9
Шоколадови бонбони на клечка 9
Слепват се едно за друго с малко течен шоколад.
10
Шоколадови бонбони на клечка 10
Набождат се на шишчета.
11
Шоколадови бонбони на клечка 11
Течният шоколад за намазване се разтопява на водна баня.
12
Шоколадови бонбони на клечка 12
Оформените кръгчета се поливат леко с разтопения шоколад.
13
Шоколадови бонбони на клечка 13
Овалват се със смлените лешници и се оставят да се охладят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2017
Използвах блатовете с шоколадовия мус със синьо сирене за Ена малка тортичка. Стана страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: