Шоколадови курабийки

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2009
Шоколадови курабийки
 
Необходими продукти:
250 г шоколадов кувертюр
125 г масло
1 1/2 ч. ч. бяло брашно
1/2 ч. ч. кафява захар
1 яйце
6 с. л. бяла захар
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. бакпулвер
1 капсула ванилова есенция


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови курабийки
В купа се смесват омекналото масло, кафявата и бялата захар. Разбиват се с миксер, докато се получи крем.
2
Шоколадови курабийки 2
Прибавя се яйцето (трябва да е със стайна температура) и отново се разбива.
3
Шоколадови курабийки 3
Брашното се пресява в купа и се смесва със содата и бакпулвера.
4
Шоколадови курабийки 4
Сипва се на части в купата с крема, като се разбива. Ароматизира се с ванилията и се разбърква с лъжица.
5
Шоколадови курабийки 5
Шоколадовият кувертюр се нарязва на малки парченца. Сипва се при крема и се разбърква добре.
6
Шоколадови курабийки 6
Подходяща тава се покрива с хартия за печене или силиконово килимче. С помощта на 2 супени лъжици се оформят курабийки.
7
Шоколадови курабийки 7
Поставят се в предварително загрята на 160 градуса фурна и се пекат 15-20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: