Шоколадови яйца

Дата: 12.04.2012
Източник: Бон Апети
Шоколадови яйца
 
Необходими продукти:
8 яйца (бели, размер L)
1/2 ч. л. боя за яйца (сладкарска, на прах, златиста)
4–5 капки лимонов сок
2 к. л. пудра захар
1 с. л. водка
за пълнежа:
400 г черен шоколад
400 г бял шоколод
80 г филирани бадеми
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови яйца
Яйцата се измиват и с помощта на дебела игла или нож с остър връх се прави не голяма дупка в черупките им.  Белтъкът и желтъкът се отделят в купа (можете да ги използвате за омлет).

 


2
Шоколадови яйца 2
Черупките се измиват много добре. После се варят във вода за около 10 минути. Потапят се, за да се напълнят с вода и да потънат. После се отцеждат и се оставят хубаво да и изсъхнат.

 


3
Шоколадови яйца 3
Белият и черният шоколад се нарязват и се разтопяват на водна баня, в отделни съдове.  Бадемите се смесват с белия шоколад.

 


4
Шоколадови яйца 4
Черупките се поставят в картон за яйца с дупката нагоре. Двата вида шоколад се разпределят в два поша. Яйцата се пълнят до 1/2 с черния шоколад и след това с белия.

 


5
Шоколадови яйца 5
Боята се разтваря във водката, като за плътност се слагат захарта и прясно изцеденият лимонов сок. Яйцата се боядисват и се оставят в хладилник да стегнат поне за 2 часа.

 


6
Шоколадови яйца 6
После могат да се подредят в купа или направо да се консумират, като се обели черупката.


 




Съвет: Ако искате яйцата да станат в два отчетливи цвята, налейте първо единия шоколад,  оставете да изстине, и след това сложете  другия.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта