Шоколадово-сметанова торта с ягоди и банани

Източник: Нели Матова
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 15.02.2014
Шоколадово-сметанова торта с ягоди и банани
 
Необходими продукти:
3 бр (1 опаковка) ванилови блатове за торта
200 г течен шоколад - кафяв
200 мл течна сметана
3 банана
200 г ягоди
сокът от половин компот от ягоди
1 пакетче шоколадови пръчици


Начин на приготвяне:
1
Сиропираме и трите блата със сок от компота и оставяме за около 10 минути, за да поемат блатовете(няма да ви трябва цялото количество от компота,горе долу около 1 ч.ч.).
2
Докато блатовете поемат, разбиваме сметаната с миксер. След като сметаната придобие нужния вид(да не е течна),прибавяме течния шоколад като може да си отделим по 1-2 супени лъжици от течния шоколад и от сметаната за украса накрая. Разбиваме на средна степен, докато се получи кафеникава смес.
3
Нарязваме бананите на шайби, а ягодите,всяка на две през средата по дължина(ако са по-големи, може и на три).Желателно е нарязаните плодове да са с еднаква дебелина.
4
Върху всеки блат нанасяме слой от сместа,а върху него от плодовете. Може да ги наредим както желаем например първо бананите,а върху тях ягодите или за да не стане прекалено висока,редим банан,ягода,банан ягода...Това е за първи и втори блат. Върху третия блат отново нанасяме от сместа,като размазваме с нож или шпатула,а останалата смес разнасяме от всяка страна на тортата. След като сме размазали навсякъде поръсваме с шоколадовите пръчици.
5
Който има желание,може да разтопи отделения шоколад и да го разнесе отгоре или да напише послание,може да се направят розички от смятаната или каквото поискате. Прибираме тортата в хладилник за 2-3 часа и след това може да и се насладим! Бон Апети !:)))
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: