Шоколадово тирамису

Дата: 17.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
300 г течен шоколад (двуцветен)
100 г пудра захар
200 мл животинска сметана
50 мл вино „Марсала”
4 жълтъка
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
2 с. л. какао
за бишкотите:
300 г бишкоти „Савоярди”
300 мл кафе
100 мл вино „Марсала”
2 с. л. какао
за украса:
100 г черен шоколад

Начин на приготвяне:
1
Шоколадово тирамисуЖълтъците, виното и захарта се готвят на водна баня, като се бъркат, докато сместа се сгъсти. Охлажда се леко.
2
Шоколадово тирамису 2Маскарпонето се разбърква с какаото, ванилията и течния шоколад.
3
Шоколадово тирамису 3Сметаната се разбива, докато стане пухкава.
4
Шоколадово тирамису 4Шоколадовият крем се смесва с крема от жълтъци и с разбитата сметана. Разбърква се.
5
Шоколадово тирамису 5Какаото се разтваря в кафето и виното.
6
Шоколадово тирамису 6Дъното на тава се намазва с част от крема.
7
Шоколадово тирамису 7Подреждат се напоени в сместа с кафе бишкоти, покриват се с крем, отново се редят напоени бишкоти и се завършва с крем. Сладкишът се оставя в хладилник за 6 часа.
8
Шоколадово тирамису 8Шоколадът се разтопява на водна баня, излива се върху силиконов килим или хартия за печене и се прибира във фризер, за да стегне.
9
Шоколадово тирамису 9Шоколадът се начупва върху десерта.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта