Щи с прясно зеле и месо

Дата: 22.10.2004
Източник: Бон Апети
Щи с прясно зеле и месо
 
Необходими продукти:
500 г телешки гърди
2 с. л. доматено пюре
4 с. л. олио
2 дафинови листа
1 глава лук
1 морков
2 картофа
50 г корен целина
200 г ряпа
200-300 г зеле
1 1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Щи с прясно зеле и месоМесото се сварява за около 30-35 минути в тенджера под налягане. Към него се добавят нарязаното на ивички зеле и нарязаните на кубчета картофи. След като отново се вдигне налягането, се варят около 5 минути.
2
Щи с прясно зеле и месо 2Лукът се наситнява, целината се нарязва на кубчета, морковът – на полумесеци. Запържват се 2-3 минути в предварително загрятото олио. Добавя се обелената и нарязана на кубчета ряпа. Разбърква се, налива се разреденото с малко бульон доматено пюре, посолява се и се изсипва в супата. Ври 5-6 минути под налягане.
3
Щи с прясно зеле и месо 3Поставят се дафиновите листа и черният пипер. Ври още 5 минути, без капак. Поднася се със сметана и пирожки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта