Щрудел с праз лук

Дата: 21.12.2011
Източник: Бон Апети
Щрудел с праз лук
 
Необходими продукти:
12 фини точени кори
800 г праз
1 скилидка чесън
50 г сушени домати
60 г орехи
150 мл растителна сметана
80 мл зехтин
1/2 връзка естрагон
1/2 връзка магданоз
1 щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Щрудел с праз лук
Празът се нарязва на кръгчета и се задушава в зехтина. Чесънът се слага цял, колкото да пусне аромата си и се изважда. Прибавят се нарязаните сушени домати. Овкусява се със сол и черен пипер.


2
Щрудел с праз лук 2
След като празът леко се карамелизира, се прибавят орехите, налива се сметаната и се поръсва с естрагона и магданоза, нарязани наситно.

 


3
Щрудел с праз лук 3
Две по две корите се мажат със зехтин и между тях се поръсва с лют пипер. Слагат се на две места по 6 и върху тях се разпределя плънката. Навиват се две рула и отново се намзва със зехтин. Надупчват се леко, за да могат да дишат. Слагат се в тава и се пекат в загрята на 190 градуса фурна за 35 минути, до златисто-кафяво.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта