Щрудел с ябълки и орехи

Дата: 28.04.2010
Източник: Бон Апети
Щрудел с ябълки и орехи
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори (400 г)
2 големи ябълки
50–80 г орехови ядки
4–5 с. л. захар
2 с. л. галета
1/2 ч. л. канела
масло за намазване
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълките се почистват, настъргват се на ренде, поръсват се с едро смлените орехови ядки, захарта, канелата и се разбъркват добре.
2
Корите се разстилат на кухненски плот. Три-четири от тях се подреждат една върху друга, като всеки лист обилно се намаслява с разтопено масло и се прегъва на две, тоест получават се 6–8-пластова кора.
3
От корите и плънката се навиват рула, чиито краища се притискат, за да се запечатат. Готовите щрудели се прехвърлят в намаслена тава, като по повърхността им се правят малки разрези.
4
Пекат се до зачервяване във фурна на температура 200 градуса, след което се поръсват с пудра захар и се сервират.
 

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2015
вкусотия
2.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2014
Получи се прекрасно, но имайте редвид, че нужното масло е доста, почти цяло голямо пакетче.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2013
Много вкусно , аз добавих и стафиди
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта