Щруделчета с тиква

ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.11.2009
Щруделчета с тиква
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1/2 тиква цигулка (настъргана на ситно ренде)
3 с. л. олио
1 к. ч. пудра захар
1/2 пакет бисквити "Закуска какао"
1/2 пакет тиквени семки (белени и сурови)
1 ч. л. олио
1 есенция ром
1 ч. л. канела
кората на 1 лимон (настъргана или смляна в блендер)
кристална захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Настърганата тиква се изсипва в сгорещеното олио в тиган с капак, разбърква се и огънят се намалява. Остава се да се задушава 10-15 минути, като се разбърква от време на време.
2
Докато тиквата се задушава, се смилат бисквитките и лимоновата кора.
3
Когато тиквата изстине, към нея се прибавят бисквитите, смлени в блендер, лимоновата кора, канелата, есенцията ром, пудрата захар. Разбърква се добре и ... Фурната се включва на максимална мощност и започва навиването на щруделчетата. А как става това в следващата стъпка ще разберете ...
4
Взема се един лист от корите, прегъва се на две, така че да се получи квадрат, изсипва се 2-3 с. л. от плънката, прегъва се от трите страни, така че да се запечати рулцето и ...  се навива (не ме бива по обясненията, а и нямам навика да снимам всяка една стъпка ... съжалявам ...)
5
Готовите рулца се поставят в тавата и се намазват отгоре с жълтъка и олиоо, след това се поръсва обилно с тиквено семе и кристална захар - пече се в силна фурна до покафеняването на щруделчетата, след това се изключват градусите на фурната и се оставят само на вентилатор още поне 5 минути. Може да се консумират и топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: