Шведска бадемова торта

Дата: 23.11.2011
Източник: Бон Апети
Шведска бадемова торта
 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г бадеми
200 г захар
5 белтъка
за крема:
5 жълтъка
100 мл прясно мляко
100 г захар
175 г краве масло
филирани бадеми за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шведска бадемова торта
Белтъците се разбиват на сняг с миксер и постепенно се прибавя захарта. Слагат се натрошените (смлените) бадеми.


2
Шведска бадемова торта 2
Сместа се разпределя по равно в две форми за торта с диаметър 22 см, върху които има хартия за печене. Блатовете се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути. След това се оставят да изстинат.


3
Шведска бадемова торта 3
Филираните бадеми се запича на сух тиган.


4
Шведска бадемова торта 4
Жълтъците се разбиват със захарта с телена бъркалка, прибавя се млякото и сместа се слага на слаб огън, докато станат на крем, но не и да завирят. След това сместа се шокира в съд с лед.


5
Шведска бадемова торта 5
Маслото, предварително оставено на стайна температура, се нарязва на малки парченца и се слага в крема. Разбърква се и се оставя кремът да изстине.

 


6
Шведска бадемова торта 6
Единият блат се намазва с част от крема и отгоре се покрива с втория. Тортата се намазва отгоре и отстрани с останалия крем. Поръсва се с филираните бадеми. Оставя за 6 часа на студено.


Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2016
Кремът не ми се сгъсти , но на вкус се получи
18.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Стана много вкусна и е лесна за приготвяне !
17.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2015
Така и не можах да постигна необходимата гъстота на крема и го нанесох почти течен във форма за печене с ринг.След като престоя в хладилника 7 часа кремът беше добре попил в блатовете и тортата беше супер вкусна!
16.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2014
Вкъщи,изобилства от лешници и я направих с тях.Стана страхотно!
15.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Любима торта. Много лесна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта