Шведски крем

Дата: 11.05.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл животинска сметана
150 г захар
250 г кисело мляко
200 г заквасена сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 с. л. желатин
за соса:
400 г замразени малини
100 г захар
2 с. л. царевично нишесте
 

Начин на приготвяне:
1
Шведски кремЖелатинът се накисва в малко студена вода и се разтопява в микровълнова фурна.
2
Шведски крем 2Сметаната се загрява със захарта и ваниловата захар.
3
Шведски крем 3Прибавя се желатинът, разбърква се и сместа се оставя леко да се охлади.
4
Шведски крем 4Добавят се киселото мляко и заквасената сметана и се разбърква.
5
Шведски крем 5Кремът се разпределя в чаши и се оставя да стегне.
6
Шведски крем 6Замразените малини се готвят 15–20 минути на тих огън, заедно със захарта и 500 мл вода.
7
Шведски крем 7След това се пасират, прецеждат се, смесват се с разтвореното в малко вода нишесте и се готви на тих огън до сгъстяване.
8
Шведски крем 8Малиновата смес се охлажда леко и се сипва в чашите върху крема. Десертът се оставя да се охлади добре. По желание се украсява с пресни малини.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Соса го направих от горски плодове :) Десертът е много приятен за лятото.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2015
Милада, няма проблем да използваш кондензирано мляко, ще се желира.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
А може ли да използвам кондезирано мляко вместо животинска прясна сметана?!? Тъй като нея не навсякъде я продават, а вегетарианската сметана трябва да я забранят - тя се прави от нещо гадно от рода на маргарина... Та, кондензираното мляко как се държи с желатина - ще се получи ли?!?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта