Синсинати чили

Кулинарна класика
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г телешка кайма
1 глава лук
4 скилидки чесън
600 г пасирани домати
1 дафинов лист
1/2 ч. л. смлян бахар
2 с. л. лют червен пипер
2 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. кайенски пипер
1/2 ч. л. смлян карамфил
1 ч. л. канела
20 г черен шоколад
2 с. л. винен оцет
2 ч. л. сос „Уорчестър”
150 г сирене „Чедър“
200 г червен боб (от консерва)
500 г спагети
2 с. л. олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Синсинати чили
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в сгорещеното олио.
2
Синсинати чили 2
Прибавя се каймата и се бърка, докато стане на трохи и придобие карамелен цвят.
3
Синсинати чили 3
Овкусява се с предварително смесените подправки – лют червен пипер, кимион, бахар, карамфил, канела, кайенски пипер и сол.
4
Синсинати чили 4
Разбърква се и се слага дафиновият лист. Наливат се доматите и 400 мл вода, и се готви около 30 минути, на слаб огън.
5
Синсинати чили 5
Добавят се сосът „Уорчестър”, оцетът и шоколадът, и се оставя на огъня за още около 10 минути.
6
Синсинати чили 6
Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда.

7
Синсинати чили 7
Готовото ястие се поднася върху пастата с червен боб и настъргано сирене „Чедър“.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
Единствено сирене Чедър заместихме с обикновен кашкавал
2.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
Мерити, в рецептата се използва шоколад, защото Синсинати чили е микс от различни ястия, едно от които е пикантния, мексикански сос Моле Поблано, който се приготвя от горчив шоколад и чили.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
защо се слага шоколад ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: