Сиропиран сладкиш с орехи

Дата: 12.02.2016
Източник: Бон Апети
Сиропиран сладкиш с орехи
 
Необходими продукти:
4 яйца
200 г захар
10 г бакпулвер
1 ванилия
200 г орехи
125 г брашно
125 г краве масло
400 г точени кори за баница (фини)
за сиропа:
500 мл вода
400 г захар
1 бр. звезден анасон
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта, до побеляване.
2
Брашното се смесва с ванилията, бакпулвера и накълцаните орехи.
3
Сухите съставки се добавят към течните и се разбърква.
4
Половината кори се поставят на дъното на намазнена тава. Сместа се изсипва върху тях и отгоре се слагат останалите кори, нарязани на ленти (като „папардели“).
5
Слага се и маслото, нарязано на кубчета.
6
Сладкишът се пече на долното ниво в загрята на 170 градуса фурна, за около 30 минути, докато придобие златистокафяв цвят. След това се охлажда.
7
Водата, захарта, лимоновият сок и звездният анасон се смесват в касерола и се готви 10 минути на умерен огън.

8
Сладкишът се залива с топлия сироп и се оставя да престои поне 4 часа, преди да се поднесе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта