Сиропирани банички с локум

Дата: 08.11.2010
Източник: Бон Апети
Сиропирани банички с локум
 
Необходими продукти:
6–7 парчета локум (класически размер)
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
1 ч. л. канела
1 бакпулвер
3 с. л. брашно
1 с. л. кисело мляко
1 яйце
1 ч. ч. смлени орехи
1 пакет фини кори за баница (500 г)
1/2 течна есенция лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Локумите се нарязват първо на три, а после всяко парче на две части.
2
Корите се разрязват на две части. Всички продукти се размесват много добре с помощта на вилица.
3
Всяко парче кора се разделя условно на три части, средната част се намазва със сместа, като в горната и долна част се оставят по 4–5 см, които не се намазват. В долната част на кората, на границата между намазаното и не намазаното се поставя парчето локум. Завива се с лявата страна на кората, после се прихлупва с дясната и се започва навиването на баничката с размер до локума.
4
Пекат се на 180 градуса до почервеняване. След като изстинат се заливат със сварен и топъл сироп от захарта, водата и есенцията. Оставят се да престоят до пълно попиване на сиропа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта