Скариди от делтата на Мисисипи

Дата: 21.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 тигрови скариди за маринатата:
1/2 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
листата от 1 стрък прясна мащерка (1 щипка суха)
за доматения сос:
300-350 г стерилизирани домати
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
1 стрък селари (целина)
3-4 с. л. зехтин
1 с. л. универсална подправка
за салцата:
1 авокадо
1/2 глава червен лук
1 стрък селари
1/2 зелена чушка
1/3 люта чушка
сокът от 1/2 лайм
4-5 стръка магданоз
1-2 с. л. заквасена сметана
бял пипер и сол на вкус
за канапето:
3-4 листа рукула
3-4 зелена салата
3-4 листа селари
2-3 чери домата
 

Начин на приготвяне:
1
Скариди от делтата на МисисипиКлонката селари и лукът за соса се нарязват наситно и се запържват в предварително загретия зехтин. Добавя се наситненият чесън и след 30 секунди се наливат пасираните домати. Сосът къкри, докато се сгъсти, след което се поръсва с гранулираната подправка.
2
Скариди от делтата на Мисисипи 2Скаридите се почистват (черупките се отстраняват) и се оставят да престоят 10 минути в марината от наситнен чесън, зехтин и мащерка. След това се запържват на сух тиган, като се поръсват със сол. Щом порозовеят, се изваждат и 3 от тях се нарязват надребно.
3
Скариди от делтата на Мисисипи 3Авокадото се разрязва на половини и костилката се отстранява. Плодът се обелва и се нарязва наситно заедно с чушките, лука и клонката селари за салсата.
4
Скариди от делтата на Мисисипи 4Нарязаните зеленчуци и авокадото се поставят в купа, поливат се със сока от лайм и се подправят с бял пипер и сол на вкус. Добавя се заквасената сметана и се разбърква.
5
Скариди от делтата на Мисисипи 5В порционна чиния се поставя метален пръстен и се пълни със салсата. След това пръстенът се изважда, а върху салсата се поставя цялата скарида. В срещуположния край на чинията се оформя канапе от накъсани листа рукула, зелена салата и селари и нарязани на четвъртинки чери домати.
6
Скариди от делтата на Мисисипи 6Към останалата салса се добавят нарязаните надребно скариди и магданоз. Разбърква се, слага се върху салатеното канапе и се украсява с клонки мащерка и магданоз. Между канапето и салатата се капва доматен сос и предястието е готово за сервиране.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


488 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта