Скариди (почистване, варене, сотиране)

Дата: 25.03.2010
Източник: Бон Апети
Скариди (почистване, варене, сотиране)
 
Необходими продукти:
300 г кралски скариди
кълнове по избор за украса
4 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
 

Начин на приготвяне:
1
Скариди (почистване, варене, сотиране)Скаридите се измиват и черупката внимателно се отделя, като се внимава да не се отдели главата.
2
Скариди (почистване, варене, сотиране) 2С малък остър нож се прави надлъжен разрез по цялата дължина на тялото (там, където се пада гръбната част), за да се махнат храносмилателните органи.
3
Скариди (почистване, варене, сотиране) 3Скариди се изплакват добре със студена вода и се задушават в соса, приготвен от зехтина, пресования чесън и виното. По желание могат да се поднесат мариновани за салата, печени на скара или приготвени на пара.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Копър, Девесил
1.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Магданоза е почти задължителен при миди, раци, калмари, скариди...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта