Сконс с бананово сладко

Дата: 05.01.2012
Източник: Бон Апети
Сконс с бананово сладко
 
Необходими продукти:
250 г брашно
50 г краве масло
3 ч. л. захар
200 мл прясно мляко
2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия
1–2 ч. л. инстантно кафе
разбита сметана за гарниране
за банановото сладко:
800 г банани
200 г захар
50 мл бял ром
1 лайм
 

Начин на приготвяне:
1
Сконс с бананово сладко
Брашното и бакпулверът се пресяват в купа. Прибавя се маслото (трябва да е студено), нарязано на кубчета и се разбърква до получаването на трохи.


2
Сконс с бананово сладко 2
Слагат се солта, 1 ч. л. от захарта и ванилията. Налива се прясното мляко и се бърка до получаването на средно твърдо тесто.


3
Сконс с бананово сладко 3
Разточва се с дебелина 1,5–2 см, върху набрашнена повърхност. Поръсва се инстантното кафе и с останалата захар.


4
Сконс с бананово сладко 4
Отново се разточва и с помощта на ринг се изрязват кръгчета. Остатъкът от тестото се омесва отново на топка, разточва се и се изрязват нови кръгове.


5
Сконс с бананово сладко 5
Поставят се в тава, в която има хартия за печене (или тя трябва да е с незалепваща повърхност) и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути, докато станат златисти.


6
Сконс с бананово сладко 6
Бананите се нарязват на кубчета. Сокът от лайма се изцежда, налива се в касерола, добавят се бананите и се кипва на котлона.


7
Сконс с бананово сладко 7
Слага се захарта и се вари на слаб огън докато сместа стане гъста и лепкава – около 45 минути.


8
Сконс с бананово сладко 8
Изпечените питки се разполовяват още докато са топли.


9
Сконс с бананово сладко 9
Между двете половинки се слага от банановото сладко и разбита сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Ще се постареам да изпълним желанието :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Рецептата е страхотна, но бих се радвала да покажете и солен вариант.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта